Lakken / Oliën of inkleuren met KLEURolie

Wanneer kies je nu voor een Lak? Hardwax olie? en wanneer voor een KleurOlie? Dit is een veel aan gestelde vraag: Die keuze heeft vooral te maken met uw eigen smaak. Lak verzegeld het hout, legt er het ware een film op. Een lakvloer is strakker om te zien dan bijvoorbeeld een vloer die is behandeld met olie. Bij een lakvloer is minder periodiek onderhoud noodzakelijk, in een vergelijkbare situatie, dan bij een hardwax olie vloer. Onderhoudsadvies Dagelijks kan de vloer gestofzuigd of gewist worden. Als de vloer vochtig gereinigd moet worden dan kan een neutrale vloerreiniger toegepast worden. Pas ook bij een lakvloer op voor overmatig watergebruik.

Als lak gebruiken wij de lakken van BONA zie www.bona.com


Op dit moment wordt er vaak gekozen voor vloerolie als afwerking van een houten vloer. Hardwax olie geeft een natuurlijke look aan het hout. De tekening van het hout wordt goed zichtbaar en de vloer behoud een matte uitstraling. Als een vloer afgewerkt met olie glanst, dan zit er teveel olie op de vloer wat niet goed is. Een olie is een impregneer middel en moet bescherming geven in de vloer, niet er op. Tegenwoordig is vloerolie, in tegenstelling tot vroeger, zeer goed vochtig te reinigen. Olie wordt na het opschuren, borstelen of polijsten 2 x aangebracht. Onderhoudsadvies Een groot voordeel van vloerolie is dat het periodiek onderhoud plaatselijk gedaan kan worden. Alleen op de plekken waar de vloer intensief wordt belopen van. De kamer hoeft dus niet leeg. Dit in tegenstelling tot lak. Krassen kunnen met een schuurblok verwijderd worden waarna olie gebruikt kan worden om kale plekken makkelijk bij te werken.

Als Hardwax Olie gebruiken wij de producten van OSMO zie www.osmo.de


Ook het gebruik van kleurolie is een trend van de laatste jaren. Het is eenvoudig toe te passen en de vloer krijgt een geheel andere uitstraling, maar is niet altijd aan te raden. Dit ligt namelijk aan de leefomstandigheden, zijn er kinderen en/of dieren in het huishouden? Vaak is het verstandiger om dan met accessoires de kleur/sfeer van de ruimte te veranderen. Kiest u toch om uw vloer te laten inkleuren. Deze word na het opschuren, borstelen of polijsten in 1 laag in de vloer geboend.

Wij werken met Rubio monocoat Oil. zie www.monocoat.nl