Leveren van Houten Vloeren

In samenwerking met een aantal uitgeselecteerde leveranciers kunnen wij U diverse vloeren tegen een zeer scherpe prijs aanbieden. We werken uitsluitend met fabrikanten en groothandels die zich in de loop der jaren ruimschoots hebben bewezen en volledig achter de door hun geleverde producten staan. De vloeren die wij aanbieden komen rechtstreeks van de fabriek/ groothandel.

Zwevend gelegde vloeren

Zwevend gelegde vloeren bieden 3 mogelijkheden. U kiest voor:

  • Een massief houten vloer is ong. 20 mm dik.Dit heeft als voordeel dat ook een lekker zwaar loopgeluid ontstaat, en dat de vloer meerdere keren kan worden opgeschuurd. Een nadeel is dat massief houten planken sterk gaan krimpen en uitzetten, met als gevolg dat er kieren van wel 1 centimeter tussen de delen kunnen ontstaan. Dit geeft de vloer wel een robuuste uitstraling!

  • Een lamel vloer is opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag is van edelhout en bepaalt het gezicht van de vloer. Deze toplaag is 3 tot 6mm dik (totale dikte 12-15mm) en kan ook meerdere malen worden opgeschuurd. Daaronder bevinden zich verschillende lagen van goedkoper hout die voor de stabiliteit zorgen. Een lamelvloer 'werkt' veel minder dan een massieve vloer, daardoor ontstaat er minder kiervorming.

  • Een laminaatvloer is van kunststof en is dan ook zeer hard. (fotokopie van hout) Het is makkelijk schoon te houden, vergt weinig onderhoud en is relatief goedkoop in de aanschaf. Een laminaatvloer wordt zwevend gelegd. Het heeft alleen niet de mooie, warme uitstraling van echt hout. Goedkoop alternatief.

Vast gelegde vloeren

U heeft de keuze tussen spiegel gladde vloer of plankenlook! Door de manier van leggen is het een vloer die compleet wordt geintegreerd met uw huis en het is mogelijk om alle denkbare patronen te maken. Denk hierbij aan het bekende 'visgraat' motief, bourgogne, stroken of mozaik, dat kan ook worden afgewerkt met een band en een bies die de wanden volgt. Dit geeft een parketvloer een hele chique uitstraling en laat bouwkundige versieringen in een huis veel meer tot hun recht komen. Een parket vloer begint bij een ondervloer van spaanplaat of mozaiek, die wordt vastgelijmd. Daarop worden massief houten vloer planken verlijmd en vernageld. Dan worden de spijkergaatjes gedicht, daarna word de vloer geschuurd. Verder heeft U de keuze om de vloer te laten borstelen of polijsten. En word als laatste afgewerkt met lak of olie. De parket vloer kan meerdere malen opnieuw worden opgeschuurd en gaat meer dan levenslang mee. Een parket vloer maken is een arbeidsintensief proces. Meerdere dagen legwerk. Het echte parket wordt vanouds op deze manier door de vakman gelegd en geeft dan ook altijd het mooiste resultaat

Vraag vrijblijvend voor een prijsopgave.