Uw bestaande houten vloer weer als nieuw!

Parket vloer, Vloer planken, Lamel parket etc. (Houten vloeren)Het schuren en behandelen van een parketvloer is een vak apart. Met name doe-het-zelvers ondervinden dit aan de lijve als ze besluiten om een parketvloer met gehuurde schuurmachines te schuren. Niet zelden ontstaat er een vloer met "heuvels en dalen" en vol schuurkrassen. Uiteindelijk word goedkoop (huren van een machine) duurkoop (opnieuw laten doen door de vakman)!

Laat Uw bestaande vloer weer als nieuw uitzien door een ervaren parketteur. Dassen Parket werkt met professionele apparatuur (stofvrij schuren) voor een prachtig eindresultaat en voor U een betaalbare prijs!

Opschuren van uw houten /parketvloer

Bestaande parketvloeren, planken en lamelvloeren zijn +- om de 10-15 jaar onderhevig aan een opknapbeurt, wij geven de mogelijkheid om weer jaren plezier te hebben van de bestaande houten vloer. De vloer wordt geschuurd, beschadigingen worden weggewerkt en de vloer wordt op de juiste manier behandeld zodat ze weer uitzien als nieuw. Na het schuren van een parketvloer is er tegenwoordig veel keuze in het afwerken van de vloer. Lak, hardwax-oil en zelfs aankleuren behoort tot de mogelijkheden.

Het is van belang dat u zich goed laat informeren over de diverse mogelijkheden van beschermen van houten vloeren. De afwerking bepaalt de mate van onderhoud en de mogelijkheden tot het plaatselijk bijwerken van de beschermingslaag. Ook is het mogelijk om uw parketvloer aan te kleuren door middel van het aankleuren van de vloerolie. Hierdoor krijgt uw parketvloer een geheel andere uitstraling, bijvoorbeeld "white wash" op een eiken parket vloer.

Het schuren en afwerken met van een houten/parketvloer neemt gemiddeld ongeveer 1,5 dag in beslag en vereist een geheel lege ruimte om in te kunnen werken.

Hoe gaan we te werk : de vloer word blank geschuurd, gepolijst of geborsteld (alleen bij eiken) en daarna behandeld met Osmo / Saicos Hardwax olie, Bona Lak of RMC Kleurolie.